Trainingen

 

Veerkrachttraining voor de Jeugdzorg en Welzijnssector

 

Deze training wordt door deelnemers gemiddeld met een 8,3 beoordeeld

Ben jij ook zo’n bevlogen professional die zijn of haar werk zo goed mogelijk wilt doen? Leg je bezieling in je werk en wil je graag iets voor anderen betekenen? Maar voel je je ook regelmatig door de praktijk van alle dag in je streven gedwarsboomd door een volle caseload, door regels en soms ook door jouw eigen beperkingen? En gaat dat ten koste van je eigen welzijn en energieniveau?

Als dat zo is, is het tijd om jouw veerkracht te vergroten. Want veerkracht is goed voor jou, voor je organisatie én voor je cliënten.

Werken in de zorg kan emotioneel belastend zijn en confronteert je onvermijdelijk op zeker moment met je zwakkere kanten. Dat geeft stress. Op een gezonde manier omgaan met bijvoorbeeld jouw bevlogenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en de wens kwalitatief goed werk te leveren horen bij een professionele werkhouding. Speciaal voor jou heb ik deze training ontwikkeld.

 

In deze praktische training leer je beter omgaan met stress en onnodige stress te voorkomen. We werken op een positieve manier aan het vergroten van je energie en werkplezier. Je bent zelf het belangrijkste instrument in je werk en daarom maken we waar mogelijk ruimte voor persoonlijke thema’s die voor jou emotioneel belastend zijn. Zo vergroten we jouw leiderschapsvaardigheden en leer je zelf maximaal regie te nemen over je emoties, je energie en jouw stressniveau.

Mijn methode is krachtig en goed te integreren in de dagelijkse praktijk; ze gaat uit van zelfsturing en sluit dus goed aan bij de werkwijze van zelforganiserende teams. Het leidt tot een vermindering in het verzuim, grotere effectiviteit en een hogere kwaliteit van de dienstverlening. 

Resultaten

 • Meer energie, verhoogde vitaliteit en meer werkplezier
 • Beter overzicht en meer grip op het werk
 • Verminderde stressbeleving bij een drukkende caseload
 • Betere beoordeling van prioriteiten in crisissituaties
 • Sterke afname van (fysieke) stressklachten
 • Meer concentratie en focus op gestelde doelen
 • Grotere creativiteit bij het vinden van oplossingen
 • Gemakkelijk toepasbare handvaten om met lastige emoties en situaties om te gaan
 • Verbeterde communicatie met cliënten en collega’s

 

Praktisch

De Veerkrachttraining is een in company training van 5 dagdelen met een doorlooptijd van ongeveer 3 maanden. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat er ruimte blijft voor persoonlijke vragen. Tussen de bijeenkomsten door krijgen deelnemers opdrachten mee en oefenen dagelijks met de aangeboden technieken. Hierbij maken ze gebruik van een biofeedbackapparaatje. Dat vraagt maximaal 15 minuten per dag. De training wordt afgesloten met een certificaat.

 

“Goede praktische oefeningen en tips”

“Verfrissende visuele cursus”

“Ik heb het gevoel dat ik de regie over mijn stress weer terug heb”

“Een training waar je echt iets aan hebt”

“Meteen voelbaar effect”

 

Masterclasses

Als je op zoek bent naar een inspirerende bijeenkomst waarin je in korte tijd veel kennis en inzicht krijgt over Veerkracht en Leiderschap,dan is een masterclass iets voor jou. In een masterclass behandel ik een specifiek aspect van dit thema, de keuze daarvan wordt in samenspraak met jou gemaakt. Naast kennis over en inzicht in het onderwerp geef ik ook meteen praktische oefeningen om met het gekozen thema aan het werk te gaan.

Ik streef ernaar dat alle deelnemers in ieder geval met één persoonlijk actiepunt naar huis gaan en geïnspireerd zijn om dit actiepunt daadwerkelijk uit te voeren.

Een masterclass is ook geschikt om met een grote groep kennis te maken met mijn werkwijze en de deelnemers te motiveren zich verder in deze thema’s te verdiepen.

Voorbeeldthema’s van masterclasses:

 • Van werkdruk naar werkgeluk
 • Een vitaal team in 5 stappen
 • Laat stress vóór je werken