Werken zonder stress | minder werkstress | Balans | hartcoherentie

Werkgeluk

Ons brein is zo afgesteld dat we eerder zien wat er mis is of beter kan dan wat er goed gaat. Dat heeft voordelen (het helpt ons bij innoveren, we zien snel potentiele gevaren, etc), maar zeker ook nadelen. Het weerhoudt ons er bijvoorbeeld van om stil te staan bij en blij te zijn met wat er goed is gegaan. We zouden gelukkiger zijn als we dat wel wat meer zouden doen.

Gelukkig zijn heeft superveel voordelen. Allereerst voelt het fijn, maar het is ook goed voor je werk. Van gelukkig zijn wordt je productiever, creatiever, we communiceren gemakkelijker, we zijn gemotiveerder en zo voort. In plaats van kijken naar wat er allemaal mis is, zouden werkgevers daarom veel meer kunnen doen om het werkgeluk te bevorderen. Meer complimenten geven bijvoorbeeld. Hier blijft nog veel potentieel liggen.

Daarom wordt tussen 23 en 28 september de week van het werkgeluk georganiseerd. In deze week  vinden allerlei evenementen plaats om ons te helpen en te stimuleren meer naar de positieve kanten van de zaak te kijken en ons werkgeluk te bevorderen. Kijk hier maar eens naar de agenda.

Op donderdagochtend 27 september ben je welkom op mijn workshop ‘Van werkdruk naar werkgeluk” waarin we meteen met dit thema aan het werk gaan. Geef je hier op.

Als je geen tijd hebt om te komen of je alvast wilt voorbereiden op dit onderwerp, kijk dan eens naar deze Tedtalk (https://www.youtube.com/watch?v=fLJsdqxnZb0) over het verband tussen geluk en succes.

3 Tips voor een duurzame positieve mindset:

  1. Kijk dagelijks terug naar je dag en noteer wat er goed ging. Wat was leuk? Waar ben je blij mee? Als je dat doet, beleef je het weer opnieuw, je maakt hormonen aan die je gelukkiger doen voelen, waardoor je weer gemakkelijker positieve ervaringen op doet. En tegelijk heb je na ongeveer een maand de gewoonte ontwikkeld om actief op zoek te gaan naar zaken die goed gaan en jouw perceptie veranderd.
  2. Bedank dagelijks iemand ergens voor of geef iemand een compliment.
  3. Mediteer of doe een vergelijkbare oefening om in het hier en nu te zijn.

Deze gewoonten maken je gelukkiger. En geluk maakt je succesvoller in alles wat je doet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *