Stress en Burn-outcoach Abcoude en omstreken

Kuieren, mijmeren en lummelen

Je loopt met je handen in de zakken op je blote voeten langs het strand. Je kijkt naar de ondergaande zon. Er staat een zwoel windje. In de verte hoor je flarden muziek. Af en toe schop je tegen een schelpje. Je kuiert langzaam verder over het warme zand.

Je nipt voorzichtig aan de hete thee die je net hebt uitgeschonken uit je thermoskan. Je kijkt naar de bergen in de verte en het pad waarover je net naar boven klom. Even verderop zweeft een wouw. Je blijft nog een poos zitten mijmeren. Over het leven. Het afgelopen jaar. Hoe gaat het eigenlijk met me?

Zaterdagochtend. Geen afspraken vandaag. De krant ligt open voor je op tafel. Af en toe lees je een stukje. Dan loop je naar het raam. Het is een beetje druilerig weer. Je loopt weer terug en plukt onderweg een pluisje van de bank. Je bladert door het kookboek. Zal ik een taart bakken voor de buurvrouw? Zo lummel je door de ochtend heen.

 

Vergeetwoorden

Ken je die woorden nog? Lummelen misschien wel, maar mijmeren en kuieren hoor je nog maar zelden. Deze woorden zijn uit de mode. Het zijn vergeetwoorden.

Jammer! Want juist nu stressklachten zo toenemen kunnen deze activiteiten ons gezond houden. Lichamelijk en mentaal. Je hersenen hebben niet gerichte activiteiten nodig. Ons hoofd zit soms vol. Je kunt er even niets meer bij hebben. Dan is een beetje mijmeren, lummelen of kuieren heel geschikt.

 

Creatieve inzichten

Door je hersenen niet gericht te belasten, kun je allerlei inzichten krijgen. Antwoorden op vragen die je al langer bezighouden, nieuwe ideeën voor je werk of weten dat je ergens mee wilt stoppen. Mijmeren, kuieren en lummelen zijn buitengewoon nuttige werkwoorden.

Soms kan het even duren voor je dit lukt. Een tanker komt ook niet zomaar tot stilstand. Maar als het zover is: geniet en pluk de vruchten!

 

Wil je meer tips? Download hier mijn e-book In 7 stappen meer grip op je tijd.

Hartelijke groet,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *