Coronatroost

Mijn hele straat is versierd met kerstlichtjes. De vogels kunnen er een boek bij lezen. In onze familie noemen we dat coronatroost. Dat woord begint in onze kring langzamerhand populair te worden.

Onder coronatroost verstaan we dingen die mensen doen om het gebrek aan mogelijkheden vanwege de coronapandemie te compenseren.

Een van die dingen is al eind november een kerstboom optuigen. Vervolgens begin je dan aan de voortuin, want tijd over en behoefte aan gezelligheid. Het resultaat is overweldigend en het is pas 14 december!

Kamperen in de winter is ook zoiets. We kunnen maar beter niet naar Rhodos, dus verzinnen we iets dat wel haalbaar is.

Wandelen, weer of geen weer. Zelf liep ik vrijdag met twee vriendinnen in de regen door de duinen en we waren echt niet de enigen.

Zwemmen in buitenwater, ook nu nog. In diezelfde duinen vijf mensen het water in zien gaan. In het meertje dan. Ik ken iemand die elke dag eerst een duik neemt voordat ze achter haar laptop gaat zitten. Echt dapper.

Leren cello of gitaar spelen. Een tekencursus volgen; de online tekencursussen zitten overvol. En als de muzen niets voor je zijn kun je altijd nog klussen in huis.

Archieven worden doorgespit, zolders opgeruimd, heel veel bordspelletjes gekocht en gespeeld. Wij hebben ineens tijd genoeg.

Regelmatig ervaren dat je tijd genoeg hebt is zo belangrijk. Het geeft je creativiteit een boost, het zijn de momenten waarop je je realiseert wat belangrijk voor je is en ze vormen de basis voor nieuwe keuzes.

Heb je nog te weinig van deze tijd-genoeg-momenten?

Download dan mijn belachelijk uitgebreide e-book ‘Meer grip op je tijd in 7 stappen‘.

En ontdek de voor jou belangrijkste aanknopingspunten voor een tijd genoeg leven.

Fijne dag,

May Schoeber

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *