Soms hoor ik een teammanager verzuchten: “Dat kunnen ze toch wel zelf? Daar heb ik echt geen tijd voor!” Of: “Als ze nou eens beter voor zichzelf zorgden; dat is echt hun eigen verantwoordelijkheid.” En bijvoorbeeld ook: “Ik kan toch niet in hun hoofd kijken! Zeg dan tegen me wat je nodig hebt!” Of: “Zoveel ingewikkeld is dat toch niet?”

Herken je dat? Lees dan vooral verder.

Ik begrijp deze managers heel goed. Ze voelen zich begaan met hun medewerkers en zouden graag zien dat ze lekker aan het werk zijn. Dat ze geen last hebben van stress, dat alles zoveel gemakkelijker gaat. Dat ze zelf hun oplossingen vinden, energiek zijn en plezier hebben in hun werk.

Deze verzuchtingen komen vooral voort uit machteloosheid. Managers snappen heus wel dat ze veel van hun team verwachten. Zeker als het team zelforganiserend moeten zijn, zoals steeds vaker het geval is.

Daarbij hebben ze er zelf ook last van als medewerkers niet lekker in hun vel zitten. Als ze teveel stress hebben, veel klagen over de werkdruk of cynisch worden en hun veerkracht en flexibiliteit verliezen. Dat kan irriteren. Managers zijn ook maar mensen.

Helpen die verzuchtingen? Nee. Ze geven even meer lucht, dat wel. Die lucht kunnen we gebruiken om even bij deze kwestie stil te staan. Met alleen verwachtingen koesteren komen we er niet. Als we echt verandering in ons team willen zien en het komt niet vanzelf, dan zullen we het onze professionals moeten leren. En het hele fijne is: het stressniveau van de teammanager gaat mee naar beneden.

Mijn nieuwe whitepaper helpt je hierbij. Het gaat over wat kun je als teammanager zelf kunt doen om je team beter te leren omgaan met stress en effectiever te werken. Je kunt het hier gratis downloaden.

Ik ben superbenieuwd wat je er aan hebt. En ik hoor heel graag of je nog toevoegingen hebt en mooie voorbeelden van hoe je zaken hebt opgelost.

Benieuwd hoe ik je kan helpen? Bel of mail me voor een Veerkracht Adviesgesprek. We nemen dan de tijd om te onderzoeken wat jij nodig hebt om meer rust in je (werk)leven te brengen.

Heb je vragen? Mail ze mij. Je krijgt altijd antwoord.

Hartelijke groet,
May Schoeber

PS Is mijn whitepaper waardevol voor je? Deel het dan op Facebook of Linkedin. Hartelijk dank voor je moeite.