Terugval is natuurlijk maar ga door en pak je zelf weer op. Lees tips en tricks in mijn blog.

Ik heb een terugval!

Vorige week donderdag had ik een gesprek met een cliënt, ze barstte meteen in tranen uit. ‘Ik heb een terugval!’, snikte ze. Met dezelfde wanhoop als bij het begin van ons traject. ‘Het ging zo goed, maar ik ben weer helemaal terug bij af’.

Dit hoor ik vaker, dus ik vroeg: ‘Is het echt waar dat je terug bij af bent?’ Ze vertelde wat er gebeurd was om na 5 minuten te zeggen: ‘Het grootste verschil met toen, is dat ik nu weet wat ik moet doen als ik me zo voel. Ik heb het laten versloffen, maar heb het deze week wel weer opgepakt’. Maar lieve schat, dit is precies waar het om gaat.

 

Want ben je terug bij af?

Nee! Dit overkomt ons allemaal. Het hoort bij een veranderingsproces. Verandering gaat niet in een rechte lijn omhoog. Ons oude patroon zit nu eenmaal diep in onze hersens ingesleten en het vraagt veel oefening om er een nieuwe voor in de plaats te krijgen. Steeds sneller heb je in de gaten dat je weer in je oude gedrag zit, steeds sneller stel je het bij. Als je gecommitteerd blijft en de draad weer oppakt. En niet gelooft dat je weer terug bij af bent.

Ik ken het zelf maar al te goed. Je hebt iets geleerd, denk je, en dan ineens zie je jezelf weer precies hetzelfde doen als voorheen. Met hetzelfde gevoel. Alsof je in een kamer komt waar je lang niet bent geweest en waar je liever niet aan herinnerd wilt worden. Je kunt er moedeloos van worden. Als je niet begrijpt dat het er bij hoort.

 

Half jaar traject

Onze hersenen houden ons graag bij het oude. Ze houden niet van verandering, want je weet maar nooit waar dat toe leidt. Het kost tijd om nieuwe patronen in te slijten. Twee stappen vooruit en regelmatig weer één terug.

Daarom heb ik een half jaartraject ontwikkeld. Zodat je 6 maanden de tijd hebt om te leren minder stress te hebben, meer rust en focus te creëren en het nieuwe gedrag in te slijten. Een half jaar om terug te vallen, te miskleunen en de draad weer op te pakken.

Wil je weten of het iets voor jou is? Bel 06-15406851 of mail voor een vrijblijvend “Veerkracht Adviesgesprek“. Kosteloos, maar wel waardevol. We kijken samen wat jij nodig hebt om meer rust en focus te vinden in je werk. En daarbuiten.

Hartelijke groet,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *