May Schoeber is jarig en vertelt over haar burn-out ervaringen. Lees het in haar blog.

Ik ben jarig!

En ik trakteer. Maar eerst even iets anders.

Elke keer dat ik mijn verjaardag vier, vier ik ook mijn burn-out. Precies op mijn 25e verjaardag kreeg ik mijn eerste klachten. Ik herinner het me alsof het gisteren was. Terwijl ik een cadeau uitpakte – een broodrooster – werd ik duizelig en misselijk en vluchtte van schrik de kamer uit. Mijn vriendinnen kwamen achter me aan.

Achteraf bleek dit de meest verdrietige en bepalende dag van mijn leven. In een paar dagen tijd kon ik niets anders meer dan huilend op de bank zitten. Maar erger nog was dat niemand wist wat ik had.  De dokter niet, mijn vrienden niet, mijn werkgever niet. Zelfs later mijn therapeut niet.

 

Een burn-out bestond toen nog niet.

En dus was er ook geen erkenning of een passende aanpak. Integendeel! Door de verwaarlozing van de echte oorzaak kreeg ik er heel veel nare klachten bij.

Van schrik nam ik ontslag en kwam in de bijstand. Niemand hield me tegen. Omdat mijn klachten alleen maar erger werden, had het privé ook enorme consequenties. Het kostte me ongeveer 10 jaar om hiervan te herstellen. Ik had het willen missen als kiespijn.

 

Jawel, ik heb er ook veel van geleerd.

Dat verwaarlozing van burn-out klachten bijvoorbeeld zoveel andere klachten veroorzaakt. Wat een verspilling van talent, energie en plezier dit geeft. En dat dit helemaal niet nodig is!

Ik kreeg er ook een missie bij: niemand een burn-out. Want ik gun dit echt niemand. Werk moet een bron van zelfvertrouwen, ontwikkeling en plezier zijn. Dat is in ieders voordeel. Dus ook van de werkgever.

 

En nu die traktatie!

De komende week bied ik de eerste 7 Veerkracht Programma’s aan met een belachelijk hoge korting van €1250,- op het totaalbedrag van €1995. En daarnaast een gezellige bonus als welkomstgeschenk.

Vier maanden lang leer ik je persoonlijk alles wat ik de afgelopen decennia geleerd heb over stressmanagement. Als je dat wilt ben elke dag beschikbaar voor je.

Lees hier meer over deze eenmalige aanbieding. Meld je hier direct aan of plan eerst een adviesgesprek. Wacht niet te lang, na 20 mei ga ik terug naar de normale prijs.

 

Maak er een mooie dag van.

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *