May Schoeber Burn Out Coach in hart en nieren.

“Ik zie er nu al tegenop om aan het werk te gaan.”

Gisteren gaf ik een training op een basisschool en in het voorbij gaan ving ik dit gesprek op:

Jongedame: ‘Ik zie er nu al tegenop om weer aan het werk te gaan’.

Haar collega beaamde dit hartgrondig: ‘Oh, ik ook! Ik lig er nu al wakker van. Vreselijk, die onrust in zo’n klas de eerste dagen. Dat kost me zoveel energie! En het is ook nog zo heet…’

Oké, tot hier.

Natuurlijk: vakantie is heerlijk en het mag altijd wel wat langer duren. En weer opnieuw in het gareel kost moeite en soms weerstand. Maar eerlijk gezegd: als je er echt tegenop ziet, dan is het toch verstandig om eens bij jezelf te rade te gaan. Het is niet de bedoeling of normaal dat je op ziet tegen je werk.
Er is iets aan de hand:

  • je bent toe aan een nieuwe uitdaging en/of werkgever
  • je zou je werk anders mogen leren doen

Wil je echt plezier hebben in je werk en het beste geven wat je te bieden hebt? Sta dan even stil en zoek uit wat er aan de hand is. Niemand anders kan het voor je doen. Je kunt wel (gratis) hulp krijgen:

  • Voor loopbaanadvies: check de subsidieregeling voor gratis loopbaanadvies ‘NL leert door’.
  • Wil je meer ontspannen en met meer plezier leren werken, meld je dan aan voor mijn gratis online training Succesvol Stress Verminderen.

Ik wens iedereen een fijne start!

Groet,
May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *