Kan iemand mij vertellen hoe ik gelukkig word?

Kan iemand mij vertellen hoe ik gelukkig word?

‘Ik moet zoveel leren, maar kan iemand me leren hoe ik gelukkig word?’ Deze hartenkreet schreef ik in mijn dagboek toen ik een jaar of 15 was. Ik was een ongelukkige gymnasiast en deed braaf wat men zei dat ik moest doen.

Elke week 6 uur Grieks en 6 uur Latijn. In hemelsnaam: Why?

Jammer dat je je leven maar een keer kunt leven. Nu weet ik dat ik toen braaf mijn ondergang tegemoet liep en wat ik veel beter anders had kunnen doen. Braaf zijn is soms best goed, maar ook heel vaak niet.

 

Gelukkig heeft een burn-out het tij gekeerd.

Dat zeg ik nu. Nu ik die les geleerd heb waar ik op mijn 15e om vroeg. Dankzij deze crisis leerde ik uiteindelijk waar ik echt gelukkig van word.

Van me verdiepen in andermans worsteling en uitzoeken hoe het fijner, beter en gemakkelijker kan. Advies geven deed ik altijd al. Ook ongevraagd overigens. Zodat die anderen gelukkiger zouden worden!

De oplossing voor mijn geluk lag altijd al voor mijn neus.

 

We maken het veel te ingewikkeld

Stel je voor dat jíj ook doet wat je fijn vindt om te doen en wat je goed kunt. Op jouw manier. Dat je doet wat je belangrijk vindt en jou voldoening geeft?

Hoe zou je je dan voelen? Hoeveel plezier zou je in je werk hebben? Welk verschil zou dit maken voor jouw geluk, jouw relaties, de kwaliteit van je werk? Met jouw manier van leven?

Stel je eens voor dat je besluit dat het nu afgelopen is met stress in je leven, met doorzeurende oude keuzes en dat je besluit nu echt te gaan voor geluk? Welke eerste stap ga je dan zetten?

 

Goed nieuws

‘Ja, duh! In deze onzekere tijd hou ik vast aan wat ik heb. Ik ga echt geen risico’s nemen nu’. Als dat is wat je wilt: prima.

Maar blijft je verlangen knagen, maar je niet weet hoe te beginnen: weet dan dat onzekere tijden juist zorgen voor de nodige energie en kansen om nieuwe wegen in te slaan. Deze tijd is juist geschikt voor verandering.

 

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik ga je daar bij helpen. Als je echt verandering wilt.

Binnenkort lanceer ik mijn nieuwe online training waarin ik je help juist gebruik te maken van een crisis.

De training is nog niet helemaal af. Heel graag wil ik eerst jouw input.

Stel je doet mee aan de training “Doe je voordeel met een crisis”, welke vragen zou je beantwoord willen zien? Waar ligt jouw behoefte?

 

Superfijn als je reageert. Via mail@mayschoeber.nl of als reactie onder dit bericht.

Ik reageer altijd en waar mogelijk met een advies 😉

 

Vast dank en veel geluk,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *