Week 43 - Er is niks mis met hard werken

Er is niks mis met hard werken

Integendeel. Hard werken is heerlijk! Ik hou van werken en resultaten bereiken. Het geeft me veel voldoening om mezelf een aantrekkelijk doel te stellen en het beste uit mezelf te halen. 

Ja, soms krijg ik daar ook stress van. Als ik denk dat de uitdaging een beetje te groot is voor mij, als ik iets moet doen wat ik eng vind. Dan voel ik mijn hart in mijn keel en breekt het zweet me uit. Jakkes! Waarom doe ik dit?

Af en toe probeer ik mezelf dan wijs te maken dat het bereiken van mijn doel helemaal niet zo belangrijk is. Of dat het best op een andere manier ook bereikt kan worden.

Dan is mijn stressbrein aan het woord. Ons stressbrein wil geen verandering. Want alle verandering kan gevaar inhouden en wat je hebt voelt veilig.

 

Nuttige en nutteloze stress

Er zit alleen verschil tussen stress die je op je pad naar je doel tegenkomt en stress die ontstaat als:

  • je doet wat je niet wilt,
  • te lang te moeilijke dingen doet,
  • te zwaar belast bent en
  • niet goed voor jezelf zorgt.

Er wordt zoveel in negatieve zin over stress gesproken, dat ik bang ben dat we alleen al hierdoor te veel nutteloze stress hebben. En we daardoor te weinig bezig zijn met onze doelen, zoals de wereld mooier maken. Jouw mindset is cruciaal.

Constateer je dat je stress hebt? Kijk wat je kunt doen om hier goed mee om te gaan. Leer het te gebruiken in je voordeel. Als je dit niet de moeite waard vindt, stel dan je doelen bij. Blijf er niet in hangen, want dat geeft nog meer stress. 

 

Laat stress voor je werken

Wil jij ook leren hoe je de regie over stress krijgt en er je voordeel mee kunt doen? Geef je dan hier op voor mijn gratis online training op maandag 19 oktober om 19.30 uur. Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *