Koud

Koud!

Tot mijn verrassing lag er rijp op de daken vanochtend toen ik de gordijnen open schoof. Tenminste, op mijn nieuwe sedumdak. Eindelijk heeft het weer eens gevroren.

Wat heb ik die kou gemist! Nooit gedacht dat ik kou zou missen.

 

Ooit was ik in Tibet op reis met een twee Russen, een Italiaan en een Zwitsers stel. Het was eind November en waanzinnig koud. We sliepen in een soort riad, maar dan op zijn Tibetaans. De meisjes bij de meisjes op een kamer, de jongens bij de jongens.

Onze kamer had geen wc. Wel was er een hokje aan het eind van de binnenplaats. Er zat niets anders op dan me daarheen te begeven toen de nood zich ’s nachts aandiende. Op het licht van de sterren schuifelde ik over de houten galerij, passeerde ik een andere nachtplasser en ging het hokje binnen.

Daar was het gelukkig pikkedonker en heel koud. Dus ik zag niets en ik rook ook niets. Het is vast goed gegaan. Daarna vlug met kleren en al terug het bed in.

’s Ochtends aten we ons ontbijt met onze jassen aan. Een jonge man – met bontjas aan – bracht ons dampende thee en ik vroeg hem of hij die kou niet erg vond.

‘O no’, zei hij, ‘I like it’.

 

We kunnen maar het beste omarmen wat we niet kunnen veranderen. Maar als je er wel iets aan kunt doen: onmiddellijk in actie komen.

Chronische stress is niet onvermijdelijk en werkdruk evenmin. Je hoeft niet gejaagd door het leven.

 

Wil je weten hoe je dat kunt veranderen? Geef je dan op voor de online training via https://mayschoeber.nl/online-training/

Ik vertel je maandag 7 december om 19.30 uur hoe je Succesvol Stress kunt Verminderen.

Doorgeven is fijn.

Fijne dag,
May Schoeber

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *