Jammer, de dagen gaan weer lengen

Veel mensen hebben last van de korte winterdagen. Om die reden hebben we ooit de kerstboom uitgevonden. Om toch midden in die donkerte lichtpuntjes te hebben.

Lichtjes om bij samen te komen, te lachen, bij te praten en te steunen waar nodig. Door die donkerte buiten is het binnen zijn met elkaar en bij het licht extra fijn.

Halma spelen met een kop warme chocola in de ene hand en kerstbrood met roomboter in de andere. Een grote legpuzzel maken van een Oostenrijks chalet met allemaal bloeiende geraniums aan het balkon. Buiten is het donker, binnen is het warm en gezellig.

Stel je voor dat je kerst viert in Australië, waar de os en de ezel plaats gemaakt hebben voor een koala en kangoeroe. Erger nog: het is warm en licht tot een uur of negen ’s avonds! Dus ga je met z’n allen BBQ-en.

Ons brein raakt er helemaal van slag van. We willen dat alles het is zoals het altijd was. Ons brein houdt niet van verandering. Je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt. Voor veranderen moet je moeite doen.

 

Van moeite doen, daar houdt ons brein ook niet van. Het gaat onmiddellijk in de weerstand.

Daarom maak ik het je zo gemakkelijk mogelijk als je wilt leren werken met minder stress en meer plezier. Elke dag een stapje. Net als de dagen. Ze lengen wel, maar gelukkig langzaam. Het blijft het nog een hele tijd lekker donker ’s avonds.

Wil je weten hoe ik werk? Zet vandaag nog een klein stapje en geef je op voor de volgende gratis online training Succesvol Stress Verminderen. Op maandag 11 januari om 19.30 uur.

Geluk,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *