Doe mij maar een jonge jenever

Het voordeel van thuiswerken is dat je tussendoor gemakkelijk een uitstapje kunt maken van je werk. Even de was in de trommel, een rondje langs de planten of kijken wat er op woensdagochtend om half 11 op tv is. 

Het nadeel is dat je ineens in een programma valt, waarvan je je afvraagt hoe het in godsnaam mogelijk is, dat het iemand gelukt is hiervoor geld los te peuteren. Koffietijd bijvoorbeeld.

Het is ontzettend gezellig bij Koffietijd. Er komen allemaal leuke kerstdingetjesonderwerpen voorbij. De tafel dekken met een thema bijvoorbeeld: een biologische kersttafel met takjes rozemarijn rond de kaars en servetringen van hedera uit eigen tuin. ‘Ga uit van wat je hebt’, zegt de tafelcreateur. Alsof ik speciaal voor kerst een nieuw servies zou aanschaffen.

Dit alles in een sfeer van grote eenstemmigheid en wederzijdse bewondering. Geen onvertogen woord, geen vuiltje aan de lucht.

Doe mij maar een jonge jenever, denk ik na 3 minuten.

Maar…

Maar het is ook wel knap dat iemand hier wel geld voor losgepeuterd kreeg. Dat zie ik mezelf nog niet doen. 

Hoe geweldig zou het zijn als ik een programma had rondom de vraag “wat we allemaal kunnen doen voor ons geluk”. Ik zou Barbara Fredrickson uitnodigen en alle kennis uit haar trekken. Of Mihaly Csikszentmihalyi en hem nog eens laten uitleggen wat we ook weer kunnen doen om in een flow te komen. 

Een programma als Koffietijd met een ander thema en meer bite. Zou je kijken? 

 

Dit is wat ik voor ogen heb met mijn online programma. 

Kom kennismaken tijdens mijn gratis online training Succesvol Stress Verminderen op 11 januari 19.30 uur en meld je aan via Calendly – May Schoeber. Je bent van harte welkom.

 

Fijne kleine kerst,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *