Waarom ons koningshuis zoveel blauw draagt

Kleuren raken ons emotioneel. Ze roepen een bepaald gevoel in ons op en daar wordt gretig gebruik van gemaakt in de marketing. Ons koningshuis draagt daarom graag een delftsblauwe kleur, vooral bij officiële gelegenheden. 

Deze kleur straalt status en macht uit. Ook enige afstandelijkheid en dat is goed op dat soort momenten. Zodat we niet het gevoel krijgen spontaan naar voren te kunnen lopen voor een onderonsje met Wim-Lex. 

Maar voor de jaarlijkse familiefoto mag het wat minder formeel en dus draagt hij dan regelmatig een lichtblauw jasje. Dat geeft het geruststellende gevoel dat het ook maar gewone mensen zijn.

Hier dacht ik over na terwijl ik de dag voor kerst voor de tweede keer in twee weken mijn werkkamer aan het schilderen was. Dit keer in een middenkleur groen met een tikkeltje grijs.

Het eerste groen was me toch iets te veel pastel uitgepakt. En pastel vind ik te zoet. Dat had niet het beoogde effect. Nu ben ik totaal tevreden: het is warm, rustgevend en een beetje chique. Krek wak wou.

Het is vaak zo simpel om je leven net wat beter te maken. Gewoon een mooi rustgevend kleurtje op je muur.

Opruimen is ook zo’n goede manier om rust te creëren. Of een kerstdiner met minder mensen. Hebben jullie daar ook zo van genoten?

 

Wil je wel rust maar kun je nog wat hulp gebruiken? 

Maak kennis tijdens mijn gratis online training Succesvol Stress Verminderen op 11 januari 19.30 uur en meld je aan op Calendly – May Schoeber Je bent van harte welkom.

Het aller moeilijkste is dat je je gewoon aanmeld. En komt.

Fijne dag,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *