Begin met het eind voor ogen

Prachtig advies van de onvolprezen business coach Stephen Covey. Iedereen die net als ik verslaafd is aan persoonlijke ontwikkeling zou zijn boek ‘The 7 habits of highly effective people moeten lezen. Het is soms even doorbijten, maar dan heb je ook wat.

Een van die eigenschappen is Begin met het eind voor ogen. De kans dat je jouw doel bereikt, wordt groter naarmate het helderder is voor je.

Niet dat we alles zelf in de hand hebben, maar het maakt een groot verschil als je van tevoren weet waar je heen wilt. 

Het bepaalt welke afslag je neemt en welke niet. Of je op je schreden terug moet keren of je subdoelen bij moet stellen.

 

Vroeger wilde ik nog wel eens met een vriendin verdwalen. We liepen dan het bos in en namen in het wilde weg afslagen. Bewust verdwalen is best moeilijk, maar het lukte soms wel. Eventjes.

Onbewust verdwalen is veel gemakkelijker. Je laat je leiden door de waan van de dag, neemt geen tijd om te reflecteren, bent alleen bezig met anderen of wat anderen van je vinden, je wuift je klachten en bezwaren weg, en zo verder.

Prima natuurlijk als dit is wat je wilt. 

 

Zelf wil ik van 2021 een succes maken. Ik heb er superveel zin in.

Onder meer ga ik mijn Stress Programma vernieuwen en nog gemakkelijker maken. Zodat deelnemers aan het eind denken: 

Jezus, had ik dit maar eerder gedaan. Het is easy-peasy om meer rust in mijn leven te brengen. En nog leuk ook!

Hier heb ik hulp bij nodig. Die ga ik je vragen in ruil voor hoge kortingen. Dus als jouw doel voor 2021  meer rust, grotere effectiviteit en meer plezier is: hou mijn mails in de gaten!

 

Je kunt ook alvast kennis maken en je opgeven voor mijn gratis online training Succesvol Stress Verminderen op maandag 11 januari om 19.30 uur en meld je aan op Calendly – May Schoeber 

Je bent van harte welkom.

Veel geluk in 2021,

May 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *