Waar gaat het eigenlijk over?

Kort geleden volgde ik een training over mensen met coronastress in de gezondheidszorg. Heel goed natuurlijk om deelnemers er dan op te wijzen dat ze verantwoord dienen om te gaan met de privacy van anderen.

Maar hoeveel tijd besteed je dan aan deze, in mijn ogen, huishoudelijke mededeling? Het goede antwoord: een halve dag. Een derde van de hele training ging op aan privacy gedoe.

Ik hoor jullie al denken dat privacy waarschijnlijk een van de hoofddoelen van de training was? Nee, absoluut niet. Het ging over stresspreventie.

Deze veelgemaakte fout kom ik heel veel tegen: niet weten waar je eigenlijk mee bezig bent. Dit kost ons bakken onnodige energie.

 

Vroeger werkte ik geregeld ’s avonds, omdat ik mijn werk nog niet af had. Daar had ik op zeker moment schoon genoeg van en heb ik er een Nieuwjaarsvoornemen aan gewijd. Nu kan ik me niet meer voorstellen wat ik toch allemaal deed op die avonden.

Betekent dit dat ik minder voor elkaar krijg? Nee, ik verlies gewoonweg minder tijd aan zaken die er voor mij niet toe doen.

De kunst is te weten waar het voor jou eigenlijk over gaat. Wat wil je bereiken? Neem nou eens lekker de tijd om hier op de eerste werkdag van het jaar over na te denken. Beter kun je je tijd niet besteden.

En je tweede stap is dan iets te bedenken waardoor je jezelf aan je doel herinnert. Het hele jaar lang.

 

Wil jij in 2021 meer energie over houden en hier mijn persoonlijke begeleiding bij? 

Geef je dan op voor mijn gratis online training op maandag 11 januari om 19.30 uur, waarin ik je nog veel meer sleutels geef voor meer succes, meer rust en meer plezier in je werk. Meld je aan op Calendly – May Schoeber 

Je bent van harte welkom.

Fijne dag,

May 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *