Zó kjoett!

Veerkracht, wat is dat eigenlijk? Een aantal jaren geleden hoorde je dat woord zelden, maar met de toename van stress is ook veerkracht in opkomst. Gelukkig maar!

Veerkracht is de oplossing als je minder stress wilt en lastige situaties het hoofd wilt kunnen bieden. Het is je vermogen om terug te veren als het lastig is. Het is een vaardigheid die  kun je ontwikkelen.

 

Ok, maar hoe ziet dat er nou in de praktijk uit? 

Veerkracht is uitzien naar de avondklok omdat er eindelijk weer eens iets anders gebeurt.

Veerkracht is als hoogbejaarde dame naar buiten schuifelen om het vogelvoer bij te vullen zodat je weer kunt genieten van de bezoekers in je tuintje.

Veerkracht is binnen een paar weken een zoomschool optuigen als je ineens niet meer kunt trainen vanwege een ongehoorde lockdown.

Veerkracht is elke dag om 12 uur online hoelahoepen met een paar vriendinnen om je lijf haar broodnodige beweging te gunnen.

Veerkracht is genieten van kleine showtjes zoals deze nu de theaters dicht zijn. (Echt even kijken, zó kjoett!)

 

Ongelooflijk, wat een creativiteit er los komt als onze dagelijkse routine wordt doorbroken. Dat is echt genieten.

Dus please, deel met ons jouw oplossingen. Laat ons mee profiteren met jouw vindingrijkheid. Zodat we onze veerkracht versterken in plaats van met zijn allen naar de GGZ te gaan.

 

Heb je het verschil tussen veerkracht en stress nog onvoldoende in de smiezen? Download dan hier mijn overzichtelijke overzicht van de verschillen tussen die twee.

 

Heb een hele fijne dag! Met veerkracht.

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *