Een oppeppertje

Op de radio werd een oudere dame gevraagd of ze een oppeppertje had voor ons Nederlanders in deze moeilijke tijd. Ja, die had ze wel.

‘We laten ons niet kisten’, sprak ze langzaam. ‘Niet voordat we dood zijn.

De radioman en ik schoten in de lach. Sinds corona luister ik meer naar de radio en daar geniet ik enorm van. Vooral als daar onconventionele dames en heren op zijn die eigenzinnige uitspraken doen en zich niet druk maken om wat anderen van hun vinden. Om jaloers op te zijn.

Want gemakkelijk is het niet om je eigen koers te varen en je niet druk te maken om wat anderen van je vinden. We willen zo dolgraag bevestiging van anderen, dat we bereid zijn daar veel voor op te offeren. Tot onze gezondheid aan toe.

Stel je eens voor dat je 94 jaar bent en terugkijkt op deze periode in je leven? Ben je dan tevreden of kun je jezelf wel voor je kop slaan dat je jouw kostbare tijd hebt verdaan met zaken die er voor jou eigenlijk helemaal niet toe doen?

Als dat laatste het geval is: hoe zou je het vandaag nog anders kunnen doen om je koers bij te stellen? Lekker tussen de lessen door een potje monopoly spelen met je kinderen, een half uurtje de tijd nemen voor het lezen van inspirerende vakliteratuur of een zinloze vergadering afzeggen?

Of even naar buiten gaan en kijken naar de rijp op de velden en een dun laagje ijs op de sloot?

 

Je zou ook eens kunnen kijken naar mijn lijst met de verschillen tussen stress en flow. Download ‘De verschillen tussen stress en flow’ lijst – May Schoeber en nagaan hoe het met jouw stress gesteld is. 

 

Fijne zonnige maandag,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *