Een leeg hoofd

Online les krijgen, mensen die aan je kop zeuren, verbouwende buren, de hele dag in een online meeting zitten, niet tussendoor naar buiten gaan en ook niet gewoon even een pauze nemen, niet teveel bewegen op een dag en met een beetje pech ’s avonds tv kijken.

Het is niet zo gek dat veel mensen last hebben van een vol hoofd. Of van hoofdpijn. Of zelfs van regelmatige migraine. Dit zijn klachten die cliënten heel vaak noemen in een eerste gesprek.

 

Een collega van weleer met wie ik mijn werkkamer deelde had de gewoonte ontwikkeld om twee vingers over zijn voorhoofd te halen alsof hij er een etiket op plakte en tegelijkertijd met zijn lippen het woord ‘vol’ te vormen. 

Het was niet zo’n prater en bovendien zaten we al zo lang met z’n tweeën op één kamer dat we elkaar als een oud echtpaar bijna konden lezen. Hoe dan ook, de boodschap was duidelijk: ‘Praat niet tegen mij!’. Dat deed ik wijselijk dan ook niet. 

Zijn methode was simpel en buitengewoon effectief. Jammer dat ie later toch een burnout kreeg. Effectief dus, maar niet afdoende.

 

Genoemde methode kan in velerlei varianten worden geadapteerd door mensen die last hebben van een vol hoofd. Denk aan: met je hand het gebaar ‘ho’ maken zodra iemand begint te praten, op zo’n moment gedecideerd ‘nee’ schudden, een post-it niet storen op je deur plakken, etc. 

Want als je een vol hoofd hebt moet het gewoon leger.

Thuiswerkers kunnen claimen dat de verbinding slecht is en intussen een korte meditatie doen, een ontspannen muziekje opzetten of een kop thee 

halen. Ze kunnen het beeldscherm uitzetten en even wat hoelahoepen of hun werkkamer opruimen. 

Wat zijn jouw simpele trucjes om je hoofd niet over te laten lopen? Let me know, ik ben super benieuwd. Natuurlijk ga ik ze delen, dus je doet er iedereen een groot plezier mee ze door te geven. Desnoods anoniem.

 

Mocht je hoofd vol zitten en ben je bang dat jij de volgende bent met een burnout? Check even of je nog aan de gezonde kant zit op mijn lijst ‘Verschillen tussen stress en flow’.

Ik wens je een fijne zonnige woensdag,

 

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *