Dat lukt me nóóit

Ken je dat, dat je zo’n supervolle agenda en verbijsterend lange takenlijst hebt dat je lichtelijk geagiteerd voor je uit roept: ‘Het lukt me nóóit om dat allemaal af te krijgen!’?

Natuurlijk ken je dat! Behalve misschien als je stationschef bent van een station in Noordoost Zweden waar dagelijks maar twee keer een trein voorbij komt: de eerste keer op de heenweg en de tweede keer terug.

Óf je hebt je les goed geleerd. Dat kan ook.

Maar als je je weer eens in deze veel voorkomende situatie bevindt, dan moet je een ding nooit doen: je haasten.

Haasten werkt bijna altijd averechts. Loopt er een man met een pistool door de studio, slaan de vlammen uit de ramen van de etage onder je, is er sprake van ‘bloedspoed’? Ja, dan wel. Maar verder nooit.

Wel doorwerken natuurlijk. Dit is totaal iets anders dan jezelf haasten. Haasten doe je vanuit stress. Doorwerken doe je vanuit de wens je doelen te bereiken.

Dus parkeer die gedachte dat het niet lukt, want die gaat je niet helpen.

Doe het belangrijkste eerst en bepaal hoeveel tijd je hiervoor neemt. Neem zeker niet te veel tijd, want die tijd ga je er in stoppen ook al was het eigenlijk al goed genoeg klaar.

Neem pauzes. Altijd. Even verfrissen, das goed voor je geest. Zeker met dit mooie weer.

Heb je meer hulp nodig om jouw supervolle agenda goed te lijf te kunnen gaan? Download dan eens mijn e-book ‘Meer grip op je tijd in 7 stappen’.

Werk ze en geniet van deze mooie dag ook als je het druk hebt,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *