Koninginnedag

‘Ik bel je terug na Koninginnedag’, rondde mijn gesprekspartner vorige week ons gesprekje af. Ik had een wat oudere heer aan de lijn, een jaar of 60 schat ik in. 

Dat herken ik. Dat je het nog steeds over Koninginnedag hebt, terwijl het toch al een jaar of 8 Koningsdag is. Als je al een beetje op leeftijd bent zit Koninginnedag in je hersenen gebakken. Dat verandert niet zomaar, verandering vraagt dan bewuste actie.

Vroeger zei ik ‘Koneginnedag’, want zo zei iedereen dat in mijn omgeving. Om dat eruit te krijgen heb ik toen echt moeite gedaan. Want ze lachten me uit in de Randstad en dat wilde ik niet. Maar ach, Koninginnedag of Koningsdag, wat maakt het eigenlijk uit?

 

Heel soms zeg ik ook nog wel eens gulden, dat is inmiddels eigenlijk wel gênant. Ondertussen is mijn dochter alweer een stap verder: die heeft het over ‘eu’. Eu?

Enniewees, onze hersenen zitten vol van deze vaste constructies. Vaak zijn ze super handig. Je moet er niet aan denken dat je elke dag opnieuw moet ontdekken wat dat eigenlijk is, zo’n ding met 2 wielen, trappers en een stuur.

Maar soms is het helemaal niet handig en met een beetje pech heb je dat niet eens door. Zo’n constructie ondermijnt je levensgeluk en jij laat het gewoon gebeuren.

 

Neem nou de gedachte dat het werk dat je levert perfect moet zijn. Je blijft schaven en ploeteren zonder succes, want perfectie bestaat niet. Maar die aanname zit wel in je hersens en dus ga je er maar mee door. Heel frustrerend.

Dit veranderen vraagt echt bewuste actie. 

Want perfectie nastreven is heel stresserend. 

Wil je hier hulp bij? Je kunt om te beginnen hier mijn e-book downloaden, het staat vol tips voor meer rust in je werk.

 

Fijne dag,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *