De after-holiday-dip – verpruts ‘m niet

Had je dat vanochtend ook? Dat je je na jouw vakantie achter je bureau zette en je afvroeg waar je toch allemaal mee bezig was voor je vakantie? Maar dat je dat eigenlijk ook helemaal niet wilde weten?

Dat in plaats daarvan liever nog een uurtje terug onder de wol wilde kruipen?

Als je dit herkent, dan heb je wellicht te maken met een after-holiday-dip. Deze dip komt veel voor bij mensen die net vakantie hadden en er echt helemaal uit waren.

Bij mensen die misschien de eerste dag nog een paar gedachtes langs zagen komen over andere mensen met of voor wie ze nog iets moesten of gedachtes over iets wat niet zo goed ging, maar in de dagen daarna alles vergaten.

Ideaal!

 

Vakantie is bedoeld om er helemaal uit te zijn. Uit je dagelijkse ritme, bezigheden en vaak ook uit je eigen omgeving. Het zet zaken in een ander perspectief als je er eens goed afstand van neemt.

Gaat het eigenlijk wel naar mijn zin? Wat bevalt me, wat kan me eerlijk gezegd wel gestolen worden? Wat mis ik in mijn werk of in mijn hele leven?

Die vragen dienen zich misschien tijdens de vakantie al aan, maar de kans is groot dat ze je tijdens de after-holiday-dip in je gezicht staren. Waanzinnig belangrijke vragen.

Verpruts deze fase niet door ze te negeren en je weer in het gareel te duwen. Er zitten waardevolle aanwijzingen in voor een leuker en succesvoller leven.

Heb je nu geen tijd om ze te beantwoorden? Schrijf ze op en bewaar je voor een later moment.

 

Wil je van dat gejaagde gevoel af, meer tijd voor je kinderen, eindelijk weer eens een boek kunnen lezen? Je kunt om te beginnen hier mijn e-book downloaden, het staat vol tips voor meer rust in je werk.

Fijne week,

 

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *