Als je het druk hebt, doe rustig aan

‘Ik heb het toch zó druk. Iedereen doet maar een beroep op mij alsof ik niets te doen heb of zo. Geen idee hoe ik dat allemaal voor elkaar moet krijgen. Niet normaal gewoon.’

‘Wat moet je allemaal doen dan?’

‘Ik moet alle rapportbesprekingen nog voorbereiden, ik loop waanzinnig achter met het invullen van het leerlingvolgsysteem, over twee weken is de sportdag en daar moet ik nog echt álles voor doen, de planning voor de grote schoonmaak, de eindtentoonstelling voor de ouders, het houdt niet op’.

 

‘Zullen we eens kijken wat je kunt schrappen?’

‘Schrappen? Was dat maar waar. Er valt niks te schrappen. Anders had ik het al lang gedaan’. 

‘Delegeren misschien?

‘Ik zou het met alle liefde doen, maar ja, ik heb nou eenmaal geen assistente.’

‘Kijk dan eens of je de dingen een beetje simpel kunt houden? Het hoeft niet allemaal perfect.‘

‘Ga weg met die onzin, je hebt geen idee hoe die ouders op mijn nek zitten. En dan heb ik het nog niet over onze directeur met zijn excellente school’.

 

Herken je dit gesprek? Of een variant hierop? Vast wel. We hebben het bijna allemaal wel eens te druk en rennen achter onszelf aan. Slim is dat niet.

Als we het druk hebben met druk zijn, dan worden we dommer. We hebben geen ruimte om gebruik te maken van handige tips van anderen, we nemen de tijd niet om na te denken of we alles wel moeten van wat we denken dat moet, we zien het bredere plaatje niet meer en dus ook niet dat een middagje zwemmen net zo goed een sportdag is.

Als we het druk hebben kunnen we maar moeilijk de tijd nemen om na te denken over hoe we deze drukte gaan tackelen. De stresshormonen jagen ons op: door, door, door.

 

In plaats daarvan kun je beter rustig aan doen. Neem tijd voor het grotere plaatje. Maak een planning van de dag, vraag je af wat nou echt belangrijk is in dit leven, dat soort zaken.

Doe dat alleen. Of samen met mij.

Bel (06-15406851) of mail me (mail@mayschoeber.nl) voor een vrijblijvend maar waardevol oriënterend gesprek. Ik neem de tijd voor je.

 

Fijne dag,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *