Met een goed begin sta je 2-0 voor

Een goed begin kleurt je dag op een positieve manier. Het is het halve werk. Je haalt de investering er driedubbel en dwars weer uit. Als het ware sta je met zo’n goed begin al 2-0 voor.

Dan nog kun je halverwege dreigen te verliezen, maar die eerdere voorsprong geeft je een basis, het geeft je veerkracht. Want je weet hoe goed het kan zijn.

 

Er zijn heel veel manieren om de dag goed te beginnen.

Lekker vroeg opstaan om te mediteren en de tijd nemen om je te realiseren wat nou eigenlijk echt belangrijk is in je leven.

Eerst de planning maken voor je drukke werkdag en je dan afvragen welke van de volgende opties van toepassing is om vervolgens te kiezen waar je voor gaat:

  • Is deze planning haalbaar, maar dan moet er ook echt niks tussen komen

  • Is het helemaal niet haalbaar, maar zou je wel graag willen dat het zo was

  • Is het goed te doen en hou je daarnaast nog tijd en energie over om te sporten, voor je gezin en een kop koffie met de buurvrouw

Met je jarige vriendin op een stralende zondagochtend een half uur door het bos naar het zwembad lopen, een paar baantjes trekken en opgefrist weer terug wandelen.

 

Een goed begin geeft veerkracht.

Je ’s ochtends haasten om op tijd te komen, niet ontbijten, ruzie maken met een huisgenoot: je staat meteen in de eerste paar minuten al op 1-0 achterstand.

Kan gebeuren natuurlijk, maar wat mij betreft liefst niet te vaak. Wil je meer veerkracht? Kies voor een positief begin.

 

Voor een helder overzicht van de verschillen tussen veerkracht en chronische stress kun je mijn heldere overzicht downloaden via deze link.

Fijne dag,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *