Delegeren, skippen of verschuiven.. maar nooit proppen!

Delegeren, skippen of verschuiven.. maar nooit proppen!

De Week tegen de werkstress is nu echt begonnen. Aan de slag dus. Maak vandaag eens 5 minuten tijd om je af te vragen of het qua stress goed gaat.

Zoals beloofd mijn tweede Do not als het gaat om het tackelen van (werk)stress. De eerste – Nooit minder uren werken – stond in mijn bericht van vorige week.

 

Nooit proppen

Heel vaak zie ik dat mensen proberen te veel werk in een te korte dag te proppen. Dat werkt zelden. Ofwel we nemen dan te weinig tijd voor het werk met – een gevoel van – tekort schieten op het gebied van kwaliteit tot gevolg, ofwel we offeren er onze rust en vrije tijd voor op. Of allebei.

Mijn cliënten doen meestal het laatste.

De oplossing voor een te hoge werkdruk is nooit zo snel zo veel mogelijk dingen doen in te korte tijd.

Er zijn situaties waarvoor dit incidenteel een prima methode is. Maar als dit jouw standaardoplossing is, dan wordt het op den duur problematisch.

 

Wat zijn uitzonderingen?

Stel, je geeft vandaag een training voor een nieuwe opdrachtgever bij wie je leuk voor de dag wilt komen. Ruim op tijd stap je een beetje gespannen in je auto zodat je alles rustig klaar kunt zetten. Direct bij instappen zie je tot jouw verbijstering dat je stuur ontbreekt. 

Nu moet je echt snel van alles regelen om nog op tijd te kunnen komen.

 

Een dag duurt 24 uur

Niet meer en niet minder. Dit is een gegeven. We kunnen deze tijd niet managen. We kunnen wel kiezen wat we doen op een dag. En wat niet. 

In ieder geval is het doorgaans belangrijk dat we elke dag genoeg slapen, eten, sociale contacten hebben, rusten en bewegen. 

 

Nogmaals

Komende winter ga ik een boek schrijven. Een boek voor hardwerkende, sensitieve mensen die iets willen betekenen voor anderen. En die hun stress willen aanpakken, zodat ze meer plezier en energie krijgen in hun werk en privé. Dat heb ik altijd al willen doen. 

Herken je je hierin? Zo ja, wat is jouw grootste belemmering om iets te doen aan de stress in je werk en daarbuiten (afgezien van tijd)?

Je kunt het als reactie plaatsen op mijn website onder deze blog of post. 

Vast dank,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *