Dit jaar eet ik de lekkerste snoepjes eerst!

Wat wens jij voor 2019?

Bij mij stond jaren achtereen boven aan mijn wensenlijstje voor het nieuwe jaar: meer ontspanning en minder stress. Jaar in, jaar uit. Pas na een aantal jaren viel het me op. Dat was eerlijk gezegd een schokkende ontdekking.

Ik had wel degelijk mijn best gedaan om deze wens te vervullen en ik had ook echt wel vooruitgang geboekt. Maar kennelijk niet voldoende. Meer ontspanning stond nog steeds bovenaan mijn lijstje. Het gaf me een machteloos gevoel.

Ik verdiepte me verder in dit onderwerp, veranderde stresserende gewoonten, onderzocht mijn motivatie. Al zoekende ontdekte ik nieuwe methoden, hoeveel aspecten er wel niet aan het containerbegrip stress zitten en wat mijn sterke en zwakke punten zijn.

Maar ondanks dat ik echt mijn best deed kon toen niet zien wat ik nu zie. Nu ontspanning niet meer mijn belangrijkste wens is. Niet omdat ik het opgegeven heb of niet meer belangrijk vindt, maar omdat het onderdeel van mijn leven is geworden. Niet altijd en elke dag, maar op een voor mij zeer acceptabel niveau.

Dit zijn mijn 3 belangrijkste conclusies achteraf:

  • Als ik eerlijk ben, vond ik andere zaken toch belangrijker. Bijvoorbeeld het nastreven van perfectie en geen keuze maken omdat ik alles wel belangrijk vond.
  • Ik draaide teveel in mijn eigen kringetjes rond en vroeg te weinig hulp. Het is veel gemakkelijker om te zien waar de ander vooruitgang kan boeken dan te zien waar je zelf kansen laat liggen.
  • Mijn wens om meer ontspanning in mijn leven te brengen vertaalde ik onvoldoende in concrete doelen en dagelijks terugkerend gedrag.

Komt je dit bekend voor? Zitten er aanwijzingen voor jou bij om het dit jaar anders aan te pakken (wat het ook is wat jij je wenst)?
Ik hoop het van harte. Want je iets wensen en er maar half voor gaan geeft je een machteloos gevoel. Mijn wens voor jou:

Heel veel geluk in 2019.
Wees zorgvuldig in wat je je wenst en ga er helemaal voor!

 

Voor diegenen die net als ik vroeger meer ontspanning in 2019 bovenaan hun wensenlijst hebben staan start ik in februari het Veerkracht Programma. In dit programma leer ik je 10 weken lang hoe je meer rust in je leven kunt brengen en tegelijk effectiever wordt.

Wil je meer weten over dit programma? Bel of mail me voor een vrijblijvend en waardevol Veerkracht Adviesgesprek. Ik hanteer een aantrekkelijke korting voor snelle beslissers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *