Tijdsnood om stress te verlagen, verminderen.

Ik heb het te druk om iets aan mijn stress te doen

Ik hoor dit regelmatig. ‘Ik heb het te druk om een stresstraining te volgen’. Vorige week nog. Een HR adviseur had voor medewerkers een training stressmanagement georganiseerd. Er waren slechts twee aanmeldingen. De meest gehoorde reden: ‘ik heb er geen tijd voor’.

Ik snap het helemaal. Je krijgt er natuurlijk ook extra ‘werk’ bij als je een coaching programma of een training volgt. Terwijl je agenda al uit haar voegen barst. Je wil je tijd gebruiken om je to do-lijst af te werken. Dat is vaak al lastig genoeg.

Alleen kun je in de stressmodus het rendement op de lange termijn moeilijk zien. De tijd en energie die je investeert in coaching ‘verdien’ je namelijk snel weer terug. Het voelt onnatuurlijk, maar de eerste stap om met minder stress en meer rust en plezier te werken is stoppen met rennen. Stoppen met rennen is altijd stap één.

 

Begin nu!

Maak ruimte voor wat belangrijk voor je is, maar (nog) niet urgent. Stel je nu eens voor wat er gebeurt als je geen tijd neemt om op adem te komen. Wat doet dat met je gezondheid, je zelfvertrouwen en je energie? En met je werkplezier? Welke gevolgen heeft het voor je relaties? Kun je het jezelf wel permitteren om niet te stoppen?

Wordt je niet blij van jouw antwoorden, bedenk dan eens wat het je oplevert om wel te leren meer grip te krijgen op je stressniveau. Hoe anders zou je leven zijn als je meer rust zou ervaren? Wat zou dit jou brengen? Je leest dit nu toch, dus neem even de tijd hierover na te denken voor je weer verder gaat.

Is jouw conclusie dat minder stress jou een fijner leven gaat opleveren, bedenk dan nu één gemakkelijk te realiseren actie die jouw stressniveau verlaagd en je meer energie geeft. En doe dat vandaag. Bel een loodgieter om die druppende kraan te repareren, maak een afspraak met een vriendin voor koffie of zeg eens ‘nee’ tegen een verzoek. Of download mijn gratis e-book over timemanagement. Wat het ook is dat jou helpt, doe het. (En morgen weer).

Andere veelgehoorde redenen om niets te doen aan je stress zijn:
· Ik red me wel alleen.
· Binnenkort heb ik vakantie, dan tank ik wel weer bij.
· Ík hoef toch niet te veranderen! De werkdruk is gewoon te hoog.
Daarover de volgende keer meer.

Benieuwd hoe ik je kan helpen? Bel of mail me voor een (kosteloos) Veerkracht Adviesgesprek. We nemen dan de tijd om te onderzoeken wat jij nodig hebt om meer rust in je (werk)leven te brengen.

Heb je vragen? Mail ze me. Je krijgt altijd antwoord.

Hartelijke groet,
May Schoeber

PS Was dit artikel waardevol voor je? Deel het dan met anderen. Hartelijk dank voor je moeite.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *