Leren van Corana, in plaats van op tilt te slaan. Inclusief 5 tips om je rust te bewaren.

Leren van Corona

Naast dat er bezorgdheid heerst – zeker onder kwetsbare mensen – en verdriet om zieken of ouders die nu niet bezocht kunnen worden, is er ook veel humor. Het valt me op dat veel mensen met flexibiliteit omgaan met de beperkende maatregelen. Er zelfs de voordelen van in zien.

 

“Ik vind het heerlijk dat het zo stil is buiten”, zei mijn buurvrouw van 83 (door de telefoon).

“Zondag was ik jarig, ik heb iedereen maar afgebeld. Eigenlijk vond ik het heel relaxed zo de hele dag met alleen mijn gezin” (mijn cliënt, een beetje schuldbewust lachend).

“We hebben nu ineens veel meer tijd voor elkaar. Soms is het lastig, maar ik geniet van al die extra knuffels”, zegt ’n andere cliënt (alleenstaande moeder met 2 kinderen op de basisschool).

“Onze vergadering duurde maar 1 uur in plaats van 3 uur normaal. Online vergaderen gaat veel efficiënter!”, zegt mijn volgende cliënt.

“Ik heb deze week veel beter geslapen”, zegt mijn thuiswerkende vriendin. “Veel beter dan als ik naar kantoor moet!”

En een andere vriendin (speltherapeut): “Ik spreek de ouders nu apart over de telefoon. Vooral gescheiden ouders krijg ik nu veel gemakkelijker op één lijn”.

Veerkrachtig

Geweldig hoe gemakkelijk de meeste mensen zich overgeven aan deze situatie. We zijn veel veerkrachtiger dan we denken. Ineens is teruggaan naar 100 km per uur bijvoorbeeld geen issue meer. Ik ben héél benieuwd welke leringen we hier blijvend uit gaan trekken. Hopelijk genieten we zoveel van de rust en onze kleinere wereld dat ik na deze crisis geen werk meer heb.

Voor wie het moeilijker heeft – zelf ziek, bang om ziek te worden en/of financiële tekorten, werkzaam in de zorg, een paar lastige pubers thuis –

Wie meer energie wil hebben, gelukkiger wil zijn, meer tijd voor zijn/haar gezin wil hebben, meer rust wil, effectiever en productiever wil zijn doet wat ie weet.

Vijf tips om de rust te bewaren:

  • Stop met het volgen van al het corona-nieuws
  • Creëer een eigen structuur met vaste rustmomenten
  • Ga geregeld naar buiten en beweeg
  • Zorg voor contact met anderen
  • Doe wat je kunt doen en laat het andere los

 

Wil je deze tijd aangrijpen om te leren beter met stress om te gaan? In mijn Veerkracht Programma werk ik online en je bent welkom voor een vrijblijvend Veerkracht Adviesgesprek om te onderzoeken of dit programma bij je past.

Let op elkaar en blijf gezond,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *