Nooit gelijk je mail lezen naar de vakantie. Waarom niet, lees het in mijn blog.

Een 5,5 is ook een voldoende – Tip voor teammanagers die hun thuiswerkend team gezond willen houden.

Ik wist het niet, maar sinds mijn dochter op de middelbare school zit weet ik dat een 5,5 ook een voldoende is. Zelf streef ik meestal naar een tien. Daar heb ik regelmatig ook flink last van. Wat dat betreft kan ik nog veel van mijn kind leren.

Heel veel mensen zijn als ik. Steeds meer lijkt het wel. Allemaal perfectionisten. En als het niet goed gaat, ligt het aan onszelf. Dus dan gaan we nog een tandje harder, verder, beter.

Maar een tien halen is altijd al lastig en in deze tijd bijna niet te doen! Techniekstress, chaos, onduidelijke taken, etc. liggen op de loer.

Om je team gezond te houden is mijn belangrijkste tip voor teammanagers in corona-tijd:

Stel je doelen en verwachtingen bij en wees hier duidelijk over

 

Ga dus voorlopig voor die 5,5! Want online werken kan heel efficiënt zijn; als de techniek het doet, de kinderen naar school zijn, we een duidelijk dagstructuur hebben en zelfdiscipline hebben opgebouwd, etc. Diezelfde productiviteit in deze crisis verwachten is eenvoudig niet mogelijk. Leg je hier bij neer.

Het allerbelangrijkste nu is zorgen dat we gezond blijven, lichamelijk en mentaal.

En dat doen we door allereerst onze rust te bewaren.

Waarom dat juist nu zo belangrijk is, leg ik uit in dit filmpje:

Ik heb me met dit filmpje qua vormgeving, tevreden gesteld met een 5,5 dit keer. En heel eerlijk, dat kost me toch een partij moeite! Maar, ‘practice what you preach’ en hier doe ik het mee 😊.

Blijf gezond,

May

PS – Maak je je zorgen over je team en wil je hierover sparren? Ik denk graag met je mee. Maak hier een online afspraak voor een adviesgesprek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *