Goed nieuws!

“Iedereen werkt thuis, het team heeft elke dag contact met elkaar. Ze nemen de planning door, bespreken hun cliënten, maar er wordt ook gelachen. Het is soms behelpen en ze maken zich ook wel zorgen of het wel goed gaat met de mensen, maar het loopt best oké. Twee keer per week bel ik ook in. Al met al kom ik behoorlijk goed toe aan mijn normale taken”.

“Ik merk nu hoe fijn het is dat we het afgelopen jaar zoveel geïnvesteerd hebben in stressbeheersing, wederzijds vertrouwen en samenwerking. Ze helpen elkaar waar nodig en zorgen goed voor zichzelf en elkaar”.

Afgelopen woensdag vroeg ik een teammanager van een welzijnsorganisatie hoe het met haar en haar team ging. En dit is wat ze vertelde. Fantastisch! Petje af. Wat een veerkracht heeft dit team.
Van de ene op de andere dag moest alles online. Naast technische uitdagingen, wennen aan een nieuwe structuur en werkwijze hadden en hebben veel medewerkers ook nog extra taken op het thuisfront. Bovendien extra zorg of hun cliënten wel oké zijn. En toch loopt het.

Natuurlijk is geen enkele situatie vergelijkbaar en de ene uitdaging is groter dan de andere.
Maar wat kunnen we leren van dit team?

  1. Blijf investeren in een steeds hogere kwaliteit van werken; wacht niet tot het echt moet.
  2. Investeer in samenwerken, communicatie en onderling vertrouwen.
  3. Leer je goed voor jezelf te zorgen, stress te managen en veerkrachtig te blijven.

Veel succes bij jullie uitdagingen!

Mocht je hierbij wat extra hulp kunnen gebruiken? Meld je dan aan voor de webinar “Rust in je team” op donderdag 30 april om 10.00 uur. Stuur een mail naar mail@mayschoeber.nl, dan nodig ik je uit.

Blijf gezond,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *