Blog over "Werken is ook leven"

Werken is ook leven

Veel mensen nemen een andere rol aan als ze aan het werk gaan. Zoals bijvoorbeeld mijn huisarts. Ik was vorige week bij haar en maakte een opmerking over haar manier van ademen. 

Het viel me op dat ze gehaast ademde. Ik was niet de enige zo bleek. Meer mensen hadden er al iets over gezegd. Ze maakte een gestreste indruk. “Hoe kan dat nou, ik ben net terug van vakantie!”.

Ze had een heerlijke vakantie gehad. En had ook weer zin om aan het werk te gaan. Dus daar lag het niet aan. Wel had ze allerlei op zichzelf lovenswaardige opvattingen over haar werk.

Onder meer:
“Als ik werk ben ik er voor mijn patiënten, ik wil ze de beste zorg geven”
“Per patiënt heb ik maar 10 minuten, dus ik moet doorwerken”
“Ik wil mijn patiënten niet laten wachten, dus hou ik de tijd goed in de gaten”

Tijdens haar werk had ze weinig aandacht meer voor zichzelf. Onbewust begon ze zich bovendien te haasten zodra ze aan haar werkdag begon. Zo werd stress onderdeel van haar rol als huisarts.

Werkplezier 

Dit voorbeeld is geen uitzondering, helaas. Veel mensen haasten zich door hun werk heen. Maar werken is ook leven. Het is geen voorportaal waarna het echte leven weer begint. Het leven is hier en nu. Nú kun je verschil maken voor anderen. Nú kun je genieten van anderen en jezelf. 

De kwaliteit van je werk is veel groter als je in het nu leeft. Het geeft veel meer plezier. Bovendien is werkplezier een enorm goede buffer tegen stress.

Dat wens ik iedereen toe. Speciaal in deze week want het is de Week van het Werkplezier.

**********

Wil jij stappen zetten naar meer werkgeluk? Op maandag 19 oktober om 19.30 uur geef ik weer een online training Succesvol Stress Verminderen. Geef je hier op als mee wilt doen. Het is gratis en toch waardevol 😉

**********

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *