‘Kopje koffie?’

Vraagt de collega die naast je zit.

‘Ja, graag’, zeg jij. Een paar minuten later komt hij met een kopje naar je toe. 

Intussen heb je verder nagedacht over een dringende kwestie: hoe je jouw team het beste kunt ondersteunen bij die oplopende wachtlijst, hoe je jouw klant kunt helpen de juiste keuze te maken voor een nieuwe marketingstrategie of welke training dit zelfsturende team nodig heeft om effectiever te zijn.

Als het kopje dan op je bureau beland, zeg je: ‘Wat denk jij buurman, zou het druk verlagend werken als we een paar mensen vrij maken om de wachtlijst te beheren?’

Er ontstaat een gesprek van een minuut of tien. Daarna heb je nieuwe inzichten, een blinde vlek ontdekt (ai) en voel je je verfrist. Nee, het probleem is nog niet opgelost. Maar je bent wel weer een stapje verder en je voelt je beter.

Dit is wat we missen als we thuiswerken. 

Thuiswerken kan heerlijk zijn als we meters willen maken en niet gestoord willen worden. Dat is één kant van de medaille.

Maar thuiswerkers kunnen ook te lang doorgaan zonder pauze. Te veel en te lang zitten. Ze hebben weinig toevallige ontmoetingen met collega’s om zich mentaal mee op te frissen, snel even te schakelen of gewoon plezier te hebben met elkaar. Ze hebben weinig sparring-momenten waardoor ze met de frisse blik van een collega net weer een stapje verder komen. 

Op deze manier thuiswerken kan stressklachten veroorzaken.

Dat willen we niet natuurlijk. Dus, plan eens af en toe een kopje koffie. Met iemand die je al lang niet echt gesproken hebt en gewoon met je favoriete collega. Zonder agenda.

 

Wil je eens sparren over stress, veerkracht en preventie? Of gewoon een goed gesprek? Je bent van harte welkom voor een koffie – bring your own of course. 

Plan je afspraak via mijn online agenda.

 

Fijne dag,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *