Niets mag, alles is verboden en wat mag dat moet.

Deze uitspraak van opa Frits wordt in onze familie regelmatig van stal gehaald: “Niets mag, alles is verboden en wat mag dat moet”.

Hij bedoelde dit sarcastisch. Als de buurvrouw schande sprak van de actie van een dorpsgenoot die in een dronken bui het plaatsnaambordje Vriezeveen had meegenomen en bij zijn ex voor de deur had gezet, dan mompelde hij dit zachtjes voor zich uit. 

Of als er commentaar kwam wanneer je je auto bij een ander voor de deur parkeerde. In zijn geval was dat commentaar trouwens eerder een stimulans.

Het advies om alleen sneeuwballen te gooien naar mensen uit je eigen bubbel zou voor hem ook een goede aanleiding zijn geweest.  

Hij kreeg het er benauwd van als het hem te strak werd. 

Dat geldt voor ons allemaal. Als we onszelf te strak houden, dan geeft dat spanning. Stress dus. Ik krijg al een beetje buikpijn van het opschrijven van die zin. 

Opa Frits gebruikte deze zin om die spanning op te lossen. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Soms is dat kinderlijk eenvoudig, zoals dit lieve filmpje van Thomas Schlijper laat zien. Een sneeuwballengevecht tussen politie en publiek: https://www.facebook.com/watch/?v=512446866580889

En soms kost het wat meer moeite. Hoe dan ook, loosen up

Iedereen kan straks even van het talud af sleeën, een sneeuwbal gooien naar de buurman of gewoon met een kop thee genieten van de sneeuw op de struiken . Wat is er zo belangrijk om dat niet te doen?

Zelf haal ik zo alvast mijn schaatsen uit het vet.

 

Hulp nodig bij het ontspannen? Meld je hier aan voor mijn webinar Succesvol Stress Verminderen op 8 maart.

Maak er een mooie dag van,

May

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *