Nog een keer dopamine

De schaatsen uit het vet halen – is er eigenlijk nog iemand die ze er in heeft? 

Zoeken naar die ene wollen trui die lekker warm is en toch niet al te dik, zodat je er lekker in kunt bewegen. Waar liggen die hoesjes ook weer voor over de schaatsen?

Allemaal acties die zorgen voor extra dopamine. Als je van schaatsen houdt tenminste.

Wanneer kan ik gaan zonder dat de hele goegemeente op het ijs staat? Even Ron bellen die is altijd zo goed op de hoogte en durft zelfs met een touw en priem op pad als het ijs pas een paar centimeter dik is en voor je uit golft als je er overheen schaatst.  

Huppakee. Weer extra dopamine.

Maar wij gaan pas als het ijs minstens 8 centimeter dik is, want ik moet er niet aan denken dat ik er doorheen zak en dan doorschiet onder het ijs. Aaaah! En hoe zat het ook alweer: moet je dan naar het licht zwemmen of juist naar het donker? Als je dat überhaupt nog kunt dan.

Echt veel minder dopamine nu.

Nee, wij gaan op zeker. En dan daarna warme chocomel bij de verwarming. Of gluhwein? 

Herstel van dopamine niveau. 

Van voorpret ga je je beter voelen. Minstens zo goed als van de pret zelf. Dankzij dopamine. Zo simpel is het en zo moeilijk tegelijk.

 

Het is in ieder geval een stuk gemakkelijker om het samen te doen. Samen hou je elkaar scherp, help je elkaar een drempel over, ontdek je nieuwe inzichten.

Let me know als je wilt sparren. Of meld je hier aan voor mijn online training Succesvol Stress Verminderen op 8 maart, 19.30 uur. 

Samen is alles lichter en gemakkelijker.

 

Fijne dag,

May

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *